Nederlands uitwaaien met 'kaffe & boller'

Het is zaterdagochtend en we hebben afgesproken met Nederlandse vrienden om naar het strand te gaan! We nemen mee, een bal, koffie en kaneelbroodjes. Dat uitwaaien is echt iets Nederlands, en die wind ook!! Grappig, dit wordt dus een Nederlands uitstapje, maar gezien de harde wind aan zee gaan we toch voor een alternatief: het ekebergpark! Dat strandje is een van mijn favorieten dus die hebben jullie nog van mij tegoed. 

 

Ekebergpark is een sculpturenpark waar je leuk kunt wandelen en prachtig uitzicht hebt over Oslo. We spreken af in het park bij de speeltuin, dit is natuurlijk het leukste voor de twee twee-jarige. Maar al gauw zijn we ze soort van kwijt, de boeven zijn even bij de paardjes kijken! Aangezien alles maar even leuk is, dient de volgende activiteit zich alweer aan, rond de vijver banjeren met je laarzen in het water, dan toch weer op het klimrek, nog even met de bal, ze hebben elkaar helemaal gevonden en wij kletsen lekker verder. Intussen is Hugo in slaap gevallen en Thomas kijkt vermakelijk naar Pieter van 1 die wel kan lopen. 

 

Het Noorse element aan deze ochtend is toch wel de koffie met kaneelbolle! Beide van huis meegenomen, alhoewel je in dit park wel kiosken vindt! En een leuk café, karlsborg heet het. Enfin, op deze manier kunnen de jongens lekker buiten spelen en de picknickbankjes staan er niet voor niks. 

 

Over de kinderboerderij van ekeberg, deze heet EKT Riding School met o.a. paarden, kippen, konijnen, bokken en schapen. Naast dat er van alles te zien is mogen de kinderen ook actief helpen met kleine kruiwagens en een hark hooi en keutels opruimen! Maar ook lekker rond crossen op fiets tractors. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0