Sleeën, skiën en in de tipi tent

Het is zaterdag ochtend in februari en wat ga je met drie jongens doen? Naar buiten! De keuze is vandaag gevallen op Tryvann waar Victor op de babypiste kan oefenen op skies en waar Thomas en Hugo zich kunnen vermaken op de slee. Jullie hebben de primeur, de slee heeft de tweeling nog niet eerder gedaan. Dit vind ik overigens het leuke aan in Oslo wonen, in de winter kun je skiën op nog geen half uur rijden.

Thomas en Hugo moeten de slee delen, om en om! Maar dit vind ik niks, dus dan maar samen. Hugo hangt over Thomas die het wel best lijkt te vinden, maar dan komt Victor naar beneden en wil er ook bij! We besluiten de slee onderaan de piste te zetten zodat we Victor kunnen zien oefenen. Er is teveel afleiding, verderop staat een hele grote tipi tent maar ook de baby ski lift en al die beesten attributen op de piste. We gaan eerst even wat rondlopen en belanden al gauw in de tipi tent met een wafel en wat drinken. 

 

Poging twee, Victor heeft de smaak te pakken, hij staat op skies!  Even Victor Vos gedag zeggen en dan hup door naar het volgende beest, daar gaat hij - los - een grote lach - vallen - opstaan (lees twee handen in de lucht mama/papa help mij) - nog een keer! Thomas en Hugo zitten inmiddels in de kinderwagen en kijken hun ogen uit, wat veel kinderen! Wat een lekkere ochtend, snel nog en keer. 

 

Tryvannstua ligt naast Oslo Winterpark, het skigebied van Oslo. De tipi tent (lavvo op z'n Noors) is alleen in het weekend open maar Tårnstua, welke ook tot Tryvannstua behoort is dagelijks open in winterseizoen.