Buiten spelen en buiten slapen: Layer up bij ''koude graden''.

Het sneeuwt weer eens in Oslo! Dus gaan we sneeuwpoppen maken, sleëen en langlaufen op ons 'eigen' Bygdøy! Het heeft echt even geduurd maar eindelijk is het zover, sneeuw dus, tegenover het Folkemuseet is een babypiste gemaakt waar je kan skiën inclusief langlauf tracks en sleëen! Fantastisch!! 

 

De tweeling is lekker ingepakt en ik denk dat ze ook zo lekker in slaap vallen. Babies slapen in Noorwegen buiten tot min 10, koude graden! Brr.. zou je denken? Nee hoor, in deze blog, leg ik jullie precies uit hoe je dat moet doen bij circa -2 , de temperatuur van vandaag. En wie slaapt er nou niet lekker, de geluiden van buiten, een frisse neus en dan lekker warm onder de wol? En die wol is precies een van de cruciale dingen! We beginnen met een wollen rompertje met lange armen en benen, als mid-layer hebben ze gewone kleren aan, dus een broek en (fleece)trui maar sommige gebruiken hiervoor ook wol. Tot slot, heeft hij wollen one-sie (van het merk lillelam - dat elke Noor in de kast heeft hangen) en vergeet de accessoires niet! Een wollen hals die zowel nek als borst warm houdt, een wollen muts die ook de oren beschermt en schoentjes of een extra paar wollen sokken. Je kunt natuurlijk ook voor een bivakmuts gaan dat eigenlijk 2 in 1 is! Een schaap in de kinderwagen zorgt ervoor dat er geen kou doorgelaten wordt en dan natuurlijk instoppen in een warme slaapzak. Persoonlijk ben ik grote voorstander van het merk Voksi, die verschillende varianten hebben. Zelf gebruiken wij 'sport' waterafstotend en lekker dik met veren en vanbinnen gevoerd met fleece.  Zoals je leest, wol is belangrijk! Wol ademt, houdt vocht vast en reguleert zich aan de temperatuur. Kortom, je kindje blijft lekker warm. Tegenwoordig kriebelt wol al lang niet meer en is het ook nog eens een duurzaam product, win-win toch! 

 

Uiteraard, check je natuurlijk regelmatig of hij of zij het niet te koud of te warm heeft of wanneer hij of zij uitgeslapen is. 

 

Terwijl de kleine jongens lekker slapen, gaan wij een rondje met Victor langlaufen, korte concentratie vandaag want na één rondje gaan we een HELE grote sneeuwpop maken! Gelukkig, worden die skies aan vriendinnetje Caro gegeven die er geen genoeg van krijgt.